27.8.2014

Neulontakoulu 2: silmukoiden luominen

Heippa!

Alunperin olin suunnitellut, että näyttäisin tässä Neulontakoulun osassa niin silmukoiden luomisen kuin oikean ja nurjan silmukan neulomisenkin. Kuvia muokatessani muutin kuitenkin mieleni ja päätin pätkiä aiheen kolmeen osaan luettavuutta helpottaakseni.Tässä tulee siis ensimmäinen osa, jossa opastan parhaani mukaan silmukoiden luomisen.

Kuvia otettaessa ja videota kuvattaessa tajusin, kuinka vaikean tehtävän eteen olen joutunutkaan luvattuani toteuttaa tällaisia ohjepostauksia. Tarkkojen kuvien ja laadukkaan videon kuvaaminen oli hyvin haastavaa amatööritarvikkeilla, mutta toivottavasti tästä ohjeesta olisi silti jollekin apua. Tässä ohjeessa päätin näyttää vain yhdenlaisen, omasta mielestäni aloittelijalle helpomman tavan silmukoiden luomiseen.

Seuraava ohje sopii siis oikeakätisille, sillä valitettavasti en (ainakaan vielä) osaa tehdä ohjetta vasenkätisille.

Silmukoiden määrä puikolla vaikuttaa valmistuvan neuleen leveyteen. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että esimerkiksi 10 senttimetrin pituinen jono luotuja silmukoita levenee kun näitä silmukoita aletaan neuloa.

2 kommenttia:

 1. Tuo tapa, mitä käytät, on hankalampi.
  Itse teen tämän videon mukaan.
  https://www.youtube.com/watch?v=eJQzQgU2c90

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wautsi wau, tuollaista tapaa en ollut ennen nähnytkään! Tämä näyttämäni tapa ei itsellenikään ole se ensimmäinen oppimani, mutta tämä oli jotenkin helpommin näytettävänä kuvin :) Pitääpä kokeilla tuota videon tapaa, nämä ovat näitä tottumis- ja makuasioita, mutta itse opin aina mielellenä uusia juttuja :) Kiitos kommentistasi!

   Poista