18.10.2014

Pupupussi käsityötarvikkeille

Heissan!

Käsityötieteen sivuaineopintoni alkoivat tällä viikolla ja sain kuulla, että meidän opiskelijoiden tulisi tuoda harjoituskerroille mukanamme omat käsityötarvikkeet kuten erilaiset sakset, langat ja muut sellaiset jutut. Kun silmäilin tarvikelistaa, pohdin samalla kätevää tapaa kuljettaa erilaisia tarvikkeita mukanani yliopiston ja kämpän väliä. Niinpä suuntasin eilen Eurokankaaseen täydentämään hieman kangasvarastoja ja samalla reissulla ostin tarvikkeet käsityöpussiin, jonka surauttelin kasaan perjantai-illan ratoksi.


Kiertelin kaupassa pitkään etsien mieleistä kangasta pussin toteuttamiseen. Muuten mieluisat värikkäät kankaat olivat niin suurikuosisia, etteivät ne olisi tulleet edukseen pienikokoisessa käsityöpussissa. Oikeanlaisen kankaan löytäminen olikin yllättävän vaikeaa. Onneksi bongasin pakkojen seasta mustavalkoisen eläinkankaan, jonka kaveriksi löytyi edullinen ja reipas raitakuosi. Vetoketjun väriä mietin vähän aikaa, mutta päädyin kuitenkin neutraaliin valkoiseen.


Eläinkankaan eläimistä työhöni päätyivät luonnollisesti puput. Aplikoin leikkaamani palan pussin etupuolelle tiheällä siksakilla.


Halusin vetoketjun olevan selkeälinjainen yksityiskohta, joten kiinnitin sen pussin etupuolelle aplikoidun kuvan yläpuolelle. Pussin pohjalle ompelin vielä vahvikkeeksi tuplakankaan, jotta sakset ja muut esineet eivät kuluttaisi pohjaa hetkessä puhki.Nyt on mukavaa, kun tavaroita ei tarvitse onkia repun pohjalta, vaan kaikki ovat yhdessä omassa pussukassaan! :)

- Riiks

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti