3.8.2017

Vihdoin käyttövalmis makrameliivi


Olikohan se talvea, kun näin telkkarista Radio Suomipopin mainoksen, jossa festareilla pomppivalla tytöllä oli päällään ihana hapsuliivi. Juuri sellainen, jollainen minun oli saatava. Ja sellaisenhan minä päätin myös tehdä, vaikka kokemukset makramen solmeilusta olivat varsin vaatimattomat. Mutta kun on tarpeeksi tahtoa ja rutkasti sinnikkyyttä, sitä lähtee tällaiseenkin operaatioon. Lankana käytin Fibranaturan Good Earth -lankaa, joka on puuvilla-pellava-sekoitetta.


Makrame oli minulle ennestään tuttu ainoastaan käsityöopinnoistani, joiden parissa kokeilin solmeilua pienen pätkän. Tässä liivissä käytin paria koulussa kokeilemaani solmua ja kehittelin sitten lisää nettikuvien perusteella. Tein muuten silloin aloittaessani huomion, että vaikka netistä löytyy paljon ideakuvia makrametekniikasta, varsinaisia ohjeita kokonaisten tuotteiden valmistamiseen ei juuri ollut saatavilla. Niinpä jouduin ideoimaan käytännön toteutuksen omasta päästäni.


Ja niinhän siinä kävi, että aivan kaikki ei mennyt suunnitelmien mukaan. Langat olisi pitänyt jättää paljon pidemmiksi, jotta olisin välttynyt niiden jatkamiselta ja lukuisilta päättelyiltä. Leveyttäkin liiville tuli vähän liikaa kainaloiden kohdalta, mutta milläs tuota alkaisi korjailemaan. Ihan hyvin se toimii noinkin, ja on päässyt käyttöön heinäkuisille festareille sekä tämän päivän Porvoon reissulle.


Mietin, että mikäli teitä lukijoita kiinnostaa, voisin mahdollisesti tehdä jonkinlaisia ohjekuvia siitä, miten noita liivissä näkyviä solmuja oikein tehdään. Laittakaa kommenttia, jos kiinnostaa :)

Mukavaa lähestyvää viikonloppua!

Riiks

Ps. Blogini löytyy nykyään myös Instagramista nimimerkillä keksinjatein. Sitä kautta voi seurailla tekemisiäni sillä aikaa, kun blogissa on hiljaista valmistuvien töiden välillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti