27.1.2019

Vuosi pakettiin ja uutta kohti



Vuosi on taas kerran vaihtunut ja on aika vilkaista, mitä töitä viime vuonna valmistui. Täällä blogissa elettiin hiljaiseloa, vaikka erilaisia käsitöitä kovasti teinkin. Vuosi 2018 oli vuoden 2017 syksyn tapaan sellaista haipakkaa, että työn ja harrastusten yhteensovittaminen oli vaikeaa.


Viime vuonna innostuin jälleen maalaamisesta. Maalasin uuteen kotiimme kaksi eläinaiheista työtä, joista kuvassa näkyvä kettu pääsi esille. Mieheni sai kahvipensaan kylkiäisenä kasviaiheisen kortin ja työkavereitani kiitin keväällä pienillä muistamisilla.


2018 oli ehdottomasti värjäysvuosi. Pääsin kippaamaan pataan edellisenä syksynä keräämäni veriseitikit ja kikkailin lisäksi muun muassa punasipulin kuorien kanssa. Syksyllä poimin pakastimeen kunnon satsin veriseitikkejä, joilla tulevaisuudessa tulen värjäämään lisää lankaa. Ensin pitäisi vähän neuloa vanhempia lankoja pois. Avokadovärjäys jäi viime vuonna kokeilun asteelle, kun parvekkeella lionneet kuoret homehtuivat kattilaan.


Sienien poimimisen lisäksi sain saaliikseni ison määrän vadelmia, sekä jonkin verran mustikkaa ja lakkaa. Tuntuu, että marjastus- ja sienestysaika on niin lyhyt, että on melkein valittava, kumpaan aikansa käyttää. Loppuvuodesta testailin tomaatti-mozzarellapiiraan tekemistä ja paria muuta uutta reseptiä.


Vuoden rentouttavimmat hetket koin heinäkuussa, kun lähdimme mieheni kanssa perinteeksi muodostuneelle kesäreissulle. Kahden muuton ja superhelteiden uuvuttamina vanhan ajan mökki omalla rannalla oli parasta, mitä pystyi kuvitella. Uimme, söimme ja makasimme vuorotellen riippumatossa kirjaa lukien ja tuulenvireestä nauttien. Tuollaisen oikeasti rentouttavan reissun tahtoisin kokea joka vuosi.

Tällä hetkellä käsityön saralta kuuluu hyvää. Loppuvuodesta ja nyt tammikuussa on valmistunut monta työtä ja sormet syyhyävät päästä toteuttamaan mielessä olevia ideoita. Joululoma herätti uinuneen inspiraation ja toiveissa olisi tehdä itselle ainakin islantilaisneule sekä pitsikuvioiset säärystimet. Ajantasaisia kuvia löytyy Instagramista nimimerkillä keksinjatein. 

Kivaa sunnuntaita!

Riiks

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti