25.1.2015

Ketunhäntä olkapäällä: eläimellinen hartiatyyny


Niin siinä vain kävi, että tällaisen ainaisen palelijan tärkein turva, mikrossa lämmitettävä jyvätyyny, tuli loppuvuodesta tiensä päähän. Paikkailuista huolimatta se kylvi sisältöään ympäri asuntoa ja silloin oli myönnettävä, että ehkä se oli parhaat päivänsä nähnyt. Onneksi syksyn kursseihini kuului maskottikankaan painaminen ja ompeleminen, jolloin sain hyvän tilaisuuden tehdä vanhoille jyväsille uuden pussin.


 Koska maskotille ei juuri ollut tarvetta, sovelsin tehtävänantoa sen verran, että pehmoeläimen sijaan tein jyvällä täytetyn käyttöesineen. Noh, maskotti kun maskotti. Tehtävänantoon kuului, että kangas piti painaa kuultoväreillä sapluunoja käyttäen sillä tavalla, että värit menisivät osittain päällekkäin. 


Kontaktimuovista leikatuilla sapluunoilla työskentely oli aika vaikeaa muottien käpertymisen vuoksi. Reunojen vaaleanruskea värikin meni painovaiheessa vähän miten sattuu, mutta kaiken sen vaivan jälkeen työnjälki kelpasi minulle. Se vaan ärsytti, että vasta painettuun pintaan ilmestyi jostain mustia pisteitä! Saattaa olla, että ne olivat lähtöisin painopöydästä, kun joku kurja oli käyttänyt sillä sinne sopimattomia värejä. Mur.


Ennen ketun ompelua leikkasin valkoisesta lakanakankaasta ketun muotoiset palat, joista ompelin sisäpussin jyville. Näin ne eivät pääse tunkeutumaan painetun kankaan läpi ajan kuluessa. Sitten vain painetut kankaat oikeat puolet vastakkain, saumojen ompelu täyttöreikää lukuun ottamatta, jyväpussi käännetyn ketun sisään ja täyttöaukon siisti ompelu. 


Näitä niskanlämmittimiä olisi helppoa tehdä vaikka minkälaisia. Ensi jouluna voisin hyvinkin yllättää jonkun toisen palelijan jonkinlaisella jyvätyynyllä, niin helppoa tällaisen tekeminen oli!

Lämpöistä sunnuntain jatkoa!


-Riiks

2 kommenttia:

  1. Tosi söpö ja hauska idea! Ostin Espanjasta tommosen niskan lämmittimen, ei ehkä hirveen kevyt matkalaukussa mutta sitäkin kivempi olkapäällä. :D Mietin muuten ton otsikon perusteella, että oot tehny jonku ketun turkin tyylisen kauluksen ja mietinki ettei hirveen sun tyylistä. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, joo sellanen kettukaulus ei kauheesti sytyttäis vaatteessa :D

      Poista