2.2.2015

Jämälankasukat, kavereiden kesken jämikset

Kuten tässä postauksessa kirjoittelinkin, lasten sukkien jälkeen siirryin heti neulomaan itselleni jotain hauskaa. Koska pienten kerien pussista ei oikein riittänyt värimaailmaltaan harmonisiin sukkiin enkä todellakaan lähtenyt ostamaan lisää lankaa, yhdistelin eri väreistä tällaisen hullun kokonaisuuden.


Raitasukkien tekeminen on muuten kivaa, mutta se päättely on kirottua hommaa. Näissä käytinkin sellaista laiskan naisen tekniikkaa, että yhdistin langat solmulla toisiinsa, niin ei tarvinnut lopussa päätellä loputtomalta tuntuvaa määrää langanpäitä.  Kuten kuvasta näkyykin, en myöskään tahtonut heittää pieniä langanpätkiä menemään, joten lanka vaihtui silloin kun edellinen sattui loppumaan, ei väliä oliko kierros täysi. Tällaisiin kotonamöllötyssukkiin tällainen systeemi on ihan toimiva, vaikkakin lahjaksi tulevat sukat päättelisin silleen hienommin.


Paitsi että parhaimmillaan yli kymmenen vuotta lankapussissa vuoroaan odotelleen kerät tulivat vihdoin käyttöön, oli tämä projekti myös aika hauska nostalgiatrippi. Moniin noista langoista liittyi jonkinlainen muisto tai mielikuva. Tämä kerä oli siinä satsissa, jonka mummi antoi minulle 90-luvulla kun innostuin ensi kertaa neulomaan ja virkkaamaan. Mukavia muistoja.


Joskus pistin ylös, että voisin täällä blogissa kirjoitella joku kerta siitä, millä tavalla pieniä lankakeriä voisi käyttää hyväkseen. Olisi kuitekin kiva kuulla teidänkin ideoita "jämälankojen" käyttöön! :)

Kivaa alkanutta viikkoa!

-Riiks

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Noista tuli tosiaan aika vinkeät :)

   Poista
 2. Hei tosi hauskat! Mä luin just yks päivä kanssa jostain blogista ideoita jämälangoille eli taitaa olla aika monen nurkissa pyörimässä tuollaisia pikkukeriä. :D Mä kekkasin et oisin jouluks mun mummoille neulonu värikkäät pannunaluset noista pikkukeristä, mutta se jäi sitten kiireiden takia. Täytyy nyt kyllä myöntää, että mä käytän hävettävän usein just tota solmutekniikkaa lankojen värien vaihduttua. :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo uskon etten ole ainoa joka varastoi kaapin perällä kasaa pikkurullia... Haha, toi solmutekniikka on kyllä hurjan paljon nopeampi! :)

   Poista
 3. Tämmöset munkin on saatava, iloa ja väriä elämään:) Ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Jonsku! :) Nämä ovat tosiaan kivat arjen piristäjät.

   Poista