1.3.2015

Hippikangashullaantuminen ja viikonlopun meininkejä


Olen pitkästä aikaa viettänyt viikonloppua opiskelukaupungissani ja päässyt kolmen peräkkäisen vapaapäivän varjolla syventymään kunnolla käsityöprojekteihin. Olin syksystä asti suunnitellut ompelevani yhdestä ihanasta pellavasekoitekankaasta jakun, ja kirjastossa käsityölehtiä selaillessani löysin täydellisen, rennon jakkumallin 5/2013 Burdasta. Torstai-ilta menikin sitten vähän turhan monen eri kaavan leikkaamiseen ja perjantaina oli edessä kauppareissu Eurokankaaseen vuorikangasta ostamaan. Suuntasin heti palalaatikoille, sillä kokemuksesta tiedän vilpoisten viskoosikankaiden tulevan palana ostettuna paljon halvemmiksi kuin mitä varsinainen vuorikangas maksaisi metriltä. Mutta mitäs siellä viskoosilaarissa minua odottikaan. Huikea valikoima toinen toistaan ihanampia, hippihenkisiä kankaita. Tuskin tarvitsee edes sanoa, että olin täysin myyty. Kassan kautta kannoin sitten yläpuolella näkyvän valikoiman kesävaateprojekteja odottelemaan. Onneksi kankaiden hinta jäi varsin kohtuulliseksi, kun kilohinta kevyellä viskoosikankaalla oli 25 euroa. Noistahan voisi ommella vaikka mekon, rennot haaremihousut, pari puseroa... Ai niin ja satuin muuten huomaamaan samaisessa laarissa myös tätä puserokangasta, jonka ostin vajaa vuosi sitten. Eli jos jotakuta kiinnostaa kauniit kankaat niin Eurokankaassa kannattaa käydä piipahtamassa! Valikoima vaihtelee varmaan myymälöittäin, mutta kannattaa silti käydä kurkkaamassa ennen kuin parhaat viedään päältä.


Tänään tein toisenkin mieleisen löydön, nimittäin kirpparilla oli iso kasa hyväkuntoisia Suuri Käsityö -lehtiä euron kappale! Yleensä käyn kirjastossa lukemassa käsityölehtiä ja lainaan niitä sitä mukaa kun mielenkiintoisia ja tarpeellisia kaavoja tulee vastaan, mutta tuolla hinnalla ostin mielelläni viisi lehteä ihan ikiomaksi. Juuri noissa kyseisissä lehdissä vaikutti olevan mielenkiintoisia ohjeita niihin haaveilemiini kesämekkoihin ja sellaisiin rentoihin haaremihousuihin. Mikä siinä muuten onkin, että heti kun asfaltti paljastuu lumen alta, suuntaa mieli automaattisesti kesään ja nimen omaan värikkäisiin kesävaatteisiin. Talvisin kun pukeudun jopa omasta mielestäni ankean tummasävyisesti!


Ja takaisin siihen jakun ompeluun. Eipä mennyt ihan niinkuin Strömsössä tämä homma... Päällikankaana on tosiaan tuo mustaharmaa kangas ja vuoriksi valitsin yhden noista ostamistani viskooseista. Ensimmäinen vastoinkäyminen tuli vastan taskujen kohdalla. En ole Burdan ohjeista kovinkaan paljon aikaisemmin ommellut, mutta väittäisin, että tämän jakun taskujen ohjeistusta oli lähes mahdotonta ymmärtää. Pyöriteltyäni kangaspaloja edes ja takaisin päätin lopulta jättää taskut viimeistelyä varten, jolloin ehkä ompelen ne käsin jakun päälle. Myöskään hihan istuttaminen ei tahtonut luonnistua, koko vaikutti mittailuista huolimatta liian suurelta ja tulipa sitten purettua parin metrin verran tikkausta kun etukappaleen kaitaleet oli ommeltu väärin päin. Puuh, aikamoinen farssi koko homma. Nyt jakku on taskuja vaille valmis ja toivon että silitysrauta tekisi ihmeitä vähän venkoileville saumoille... Oikean puoleinen kuva on napattu yhdestä aikoinaan Marimekon tehtaanmyymälästä ostetusta, hieman psykedelisestä kankaasta, josta valmistui tällä viikolla hame. Mutta siitä lisää myöhemmin.

Toivottavasti teillä on ollut mukava viikonloppu! Olisi kiva kuulla, tykkäsittekö tällaisesta vähän erilaisesta postauksesta vai lukisitteko mieluummin vain valmistuneisiin käsitöihin liittyviä tekstejä. Olen alustavasti suunnitellut paria muutakin postausta, jotka eivät täysin liity mihinkään juuri valmistuneeseen työhön.

Niin ja hei, millaisia kokemuksia teillä on Burda-lehden ohjeista? Olen huomannut lehden sisältävän tosi kauniita malleja, mutta pelottaa ryhtyä ompeluhommiin, mikäli ohjeistuksia on yhtä vaikeaa ymmärtää näin amatööriompelijana!

Kivaa alkavaa viikkoa!

-Riiks

1 kommentti:

  1. Hei lähdin mukaan ilahdutushaasteeseen (vihdoin ja viimein :D)

    VastaaPoista