22.2.2015

Superlämmin huppari paksusta collegestaLupailin lähes viikko sitten, että kirjoittaisin pian muista viimeaikoina ompelemistani vaatteista, ja tässä tulee yksi pian palautettavista koulutöistäni. Tehtävänantona oli, että ompelisimme yläosan vaatteen joustavasta materiaalista ja että työssä olisi ainakin osittain käytetty hyväksi kierätys- tai "jämämateriaalia". Omassa työssäni käytin hyväksi tämän mekon ylijäämäpaloja, vaikka muuten materiaalit olivatkin käyttämättömiä. Otin kuitenkin tavoitteeksi sen, että kaikki työssä käyttämäni tarvikkeet löytyisivät jo valmiiksi omasta kaapista.


Perushupparin kaavat otin jostain vanhasta Suuri Käsityö -lehdestä, ja muokkailin mallia vastaamaan omaa mielikuvaani haluamastani vaatteesta. Tahdoin ommella itselleni hieman pidemmän mallisen, alaspäin levenevän hupparin, jonka helmassa ei ole pussille kiristävää resoria. Piirsin kaavat kokoa isommiksi kuin mitä normaalisti käytän, vaikka näin jälkeenpäin tiedän, että koko 36 olisi riittänyt ihan hyvin. Jouduinkin saumuroimaan olkapäät kahteen kertaan, sillä normaaleilla sentin saumavaroilla hartioihin jäi vähän liikaa kasvuvaraa :)


Koska hupparin eteen ei tullut vetoketjua ja tahdoin tehdä korkean kauluksen, ompelin nepparilistan pukemista helpottamaan. Käytin kuviollisia trikoopaloja nappilistan nurjalla puolella, koska ajattelin sen tuovan vähän ilmettä muuten yksiväriseen vaatteeseen. Samoja tilkkuja käytin myös hupun reunan huolitteluun. Tuli aika tarkasti käytettyä tuo trikookangas, kun ei siitä tainnut oikein mitään jäädä enää jäljelle!


Kurssin töiden lopullinen palautus on tosiaan vasta tulossa, mutta kävimme yhdellä tunnilla näiden paitojen valmistusprosessia ja lopputuloksia läpi ryhmämme kesken. Oli hassua kuulla, kun yksi opiskelukavereistani ajatteli hupparin olevan niin hassu näky päälläni, koska olen kuulemma muuten niin "ladylike kaikkien neuleideni kanssa". Hah! Ihan rehellisesti sanottuna en itsekään pidä itseäni minään hupparityyppinä, mutta kotona kaikki rennot vaatteet ovat parhaita. Tästä hupparista tulikin paksun kankaansa ansiosta niin lämmin, että käyttökertoja tulee varmasti paljon viluisessa opiskelukämpässä.

Kivaa sunnuntain jatkoa ja alkavaa viikkoa :)

- Riiks

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti