22.11.2016

Paloista virkattu liivi

 Muistaakseni se alkoi Radio Suomipopin mainoksesta. Festariyleisössä jammailevalla tytöllä oli päällään kadehdittavan ihana, makrametyylinen liivi, jollainen minunkin oli pakko saada. Pakko! Unelmoin pitsimäisestä liivistä ja mietiskelin, mistä sellaisen voisi tehdä ja miten. Nyt minulla on kesken valtaisa makrameprojekti, jota ennen valmistui kuitenkin tämä virkattu versio. Kukkaset on virkattu tämän Novitan ohjeen mukaan, mutta pieniä muutoksia malliin piti tehdä. Hapsutkin jäi odottamaan sitä makrameliiviä, joka ehkä jonain kauniina päivänä valmistuu...


Käytin tähän työhön kirpparilta joskus ostamaani Novitan Kotiväki-puuvillalankaa, joka loppui juuri ennen viimeisen kukkasen lopetusta. Reunat teinkin sitten Hjertegarnin Blend Bamboosta, joka on hieman puhtaamman valkoista kuin tuo ikivanha Kotiväki. Tässä sitä muuten taas opimme, että lankojen sävyt voivat vaihdella erien mukaan: Uutena ostettu Kotiväki olikin aivan eri sävyistä kuin tämä kirpparilta ostettu isosiskonsa.


En oikein ymmärrä millä mitoituksella tämä Novitan malli oikein oli, sillä ohjetta noudattamalla liivi olisi ollut varmaan xl-kokoa. Onneksi satuin googlettelemaan asiaa ja löysin pari blogia, joissa oli huomattu ihan sama juttu. Yhdeksän palan sijaan rakentelinkin liivin seitsemästä vierekkäisestä kukasta, jolloin koosta tuli tällä langalla noin s-kokoinen.

Kukkasten asettelu aiheutti sen verran päänvaivaa, että ajattelin helpottaa muiden mahdollisia virkkaustöitä laatimalla kuvion siitä, miten nuo osat itse toisiinsa kiinnitin. Kuvanmuokkaus tai minkäänlainen kaavioiden rakentelu ei todellakaan kuulu vahvuuksiini, mutta ehkä tästä silti on jollekin hyötyä.

Jos joku muuten tietää helppokäyttöisen ohjelman tällaisten geometristen kuvioiden tekemiseen ja muuhun suunnitteluun, niin kertokaa ihmeessä!

Leppoisaa tiistaita!

- Riiks

2 kommenttia:

  1. Kaunis liivi, tollasen mäkin tarttisin. Pitäiskö alkaa tekemään joulun jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee ihmeessä, tämä oli tosi kiva työ! :) Tällaisen paloista koostuvan työn ehdoton etu on se, että sitä voi tehdä kätevästi osissa esimerkiksi matkoilla :)

      Poista