6.11.2016

Tee itsesi näkyväksi

Vaikka eletäänkin jo marraskuuta ja monessa paikassa ensilumi on leijaillut maahan valoa tuomaan, kannattaa reppuun tai hihaan kiinnittää roikkumaan halpa henkivakuutus. Tämä pöllö valmistui syyskuussa, kun valmistelin opetusharjoitteluun esimerkkityötä eläinheijastimesta, jollaiset sitten toteutettiin kakkosluokkalaisten kanssa. Tehtävänantona oli suunnitella heijastin sellaisen eläimen mukaan, jolta mieleltään lainaisi jotain ominaisuutta tai taitoa. Pöllön viisaudelle ja kärsivällisyydelle minulla olisi monesti tarvetta.

Tämä heijastin on tehty huovasta ja kaikki ompeleet on ommeltu käsin. Reunaa koristavat pykäpistot tekevät heijastimesta hieman napakamman ja antavat tietenkin ilmettä. Kuulemani mukaan hinnakas heijastinkangas on purettu kirpparilta ostetusta heijastinliivistä, joten hintaa yhdelle työlle ei jää paljoakaan. Hakaneula on korvattu kieritetyllä ripustuslenkillä, mutta hakaneulalla kiinnittäminen pitäisi heijastimen paremmin oikein päin. Viisas ja viitseliäs ompelija tekisikin heijastimesta kaksipuolisen, jolloin roikkumisasennolla ei ole väliä! Kakkosluokkalaisten kanssa tyydyttiin yksipuoliseen malliin ja keskustelimme, kuinka fiksua on käyttää samaan aikaan useaa heijastinta.

Ja tässä vielä harjoitteluni aikana valmistuneita ihanuuksia. Lapsilta itseltään lähti hyviä ideoita töidensä toteuttamiseen ja tekemistä riitti suunnitteluineen noin kolmeen kaksoistuntiin.


Mukavaa sunnuntaipäivää!

- Riiks

2 kommenttia:

  1. Heijastin on ihan ehdoton eli myös mitä parhain lahjaidea! Blogissani on tunnustus Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Yritän itse välttää "turhan tavaran" antamista lahjaksi, mutta heijastimelle on kyllä aina käyttöä :) Oi kiitos, pitääkin käydä heti kurkkaamassa! :) Kiitos kun kommentoit!

      Poista