17.7.2015

Näin teet seppeleen muovikukista!


Varsinkin tänä kesänä katukuvassa on näkynyt paljon erilaisia kukkaseppeleitä ja -hiuskoristeita. Festareiden lähestyessä mietin itsekin vastaavan tekemistä, mutta asia tuli ajankohtaiseksi vasta eilen, kun kävin kirpputorikierroksella ja iskin siellä silmäni lukuisiin myynnissä olleisiin muovikukkiin. Hassua, miten en ollut aikaisemmin kiinnittänyt kukkiin mitään huomiota, mutta nyt niitä löytyi monesta pöydästä. Seppele valmistui tänään ja kuvasin työvaiheet, jotta muutkin seppeleestä haaveilevat voivat toteuttaa oman kukkakoristeensa. Aloitetaan!


Tähän työhön tarvitset rautalankaa, pihdit sen leikkaamiseen, sakset, liimaa sekä kukkateippiä tai muuta vihreää nauhaa. Näiden lisäksi tarvitaan valikoima mieleisiäsi paperi- tai muovikukkia. Kannattaa kurkata lähialueen kierrätyskeskukset ja kirppikset, sillä kauppojen muovikukat ovat yllättävän kalliita. Kierrätys kannataa tietty muutenkin, sillä toisen turhake saattaa olla aarre jollekulle toiselle. Ohutvartiset, rautalankaa sisältävät kukat ovat hyviä, mutta myös pelkät "kukinto-osat" käyvät kun niille tehdään uusi varsi. Valkoiset kukat irrotin muovisista servettipidikkeistä ja siniset kukat ovat jostain toisesta koristeesta.

Mittaa pääsi ympärysmitta ja tee rautalangasta oikein kokoinen rengas. Kieritä rautalankaa muutaman kierroksen verran rautalangan paksuudesta riippuen. Taittele terävät päät piiloon. Päällystä rautalankarengas tiiviisti kukkateipillä.


Seuraavaksi tehdään kukinnoille uudet varret. Leikkaa pihdeillä rautalangasta noin 15 cm pituinen varsi ja kiinnitä se liimalla kukan muoviseen kantaan. Omissa kukissani kantaosan aukko oli sen verran iso, että täytin sitä myös pienellä pätkällä paperinarua. Rautalangan pään voisi myös taitella niin monta kertaa, että se täyttää kannan hyvin.Päällystä rautalankavarsi tiiviisti kukkateipillä. Liimaa voi käyttää kukan tyvessä, jotta teippi pysyy tiukasti paikallaan. Taita varren loppuosa, jotta terävä rautalanka ei puhkaise teippiä taiteltaessa.
Noniin, nyt kukat ovat valmiit. Erottele myös muut mahdolliset kukat, jotta seppeleen tekeminen onnistuu helpommin.


Ryhdy kieputtamaan kukkia teipillä päällystetyn renkaan ympäri. Itse kiinnitin ensin pienet siniset kukat ja lisäsin isommat valkoiset kukat vasta muuten valmiiseen seppeleeseen. 


Kukkaseppele on nyt valmis! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti