22.11.2014

Luonnonvalkoinen pitsineule

Heipä hei lähes kuukauden hiljaiselon jälkeen!

Nyt olisi pitkästä aikaa esitellä yksi uusi tuotos. Peukalo on ollut paremmassa kunnossa, joten nelominen on jälleen luonnistunut. Ah, minkä ilon neulominen voikaan mukanaan tuoda! Taukoa pitäessä tuntui kuin olisin heittänyt hyvää käsityöaikaa hukkaan, mutta minkäs teet kun ei vaan pysty. Onneksi viimeiset puolitoista viikkoa on käytetty hyödyksi entistäkin paremmin.


Kuten jo aikaisemmin kerroinkin, löysin kesällä kirpputorilta läjän Novitan Helmi-lankaa. Siinä on muuten nimensä mukaisesti aika helmi lanka, harmi vain että sen valmistus taitaa olla lopetettu. Koska lankaan on sekoitettu 40% bambua, neuloksesta tulee mukavan pehmeää. Luonnonvalkoista neuletta kaivatessani uppouduinkin netin syövereihin ja etsiskelin mieleistä pitsineulosta, josta voisin paidan valmistaa.


Kyhäsin paidan samalla idealla kuin aikaisemmatkin neulepaitani, ohje oikean kokoisen neulepaidan tekoon löytyy täältä. Tällaista sopivan yksinkertaista, mutta silti hauskan näköistä neulosta on nopea tehdä, eikä neulomisprojektiin mennytkään kuin vajaat kaksi viikkoa. Yhden päivän käyttökokemuksella vaatteesta tuli juuri sellainen kuin halusinkin!


Tässä vielä neule päällä kuvattuna. Helmaan, pääntiehen ja hihansuihin neuloin muutaman kerroksen helmineuletta joustinneuleen sijaan.


Tässä vielä ohjeet kuvion tekemiseen. Olin aikaisemminkin neulonut pitsimäistä pintaa, joten mikään ohjeessa ei ollut minulle uutta. Olen saanut kuitenkin yhden toiveen, että neulontakoulun joku osa voisi käsitellä neulemerkkejä ja sitä, kuinka ne käytännössä toteutetaan. Yritän toteuttaa sellaisen postauksen kunhan saan jonkun valokuvaajaksi.

Tässä vielä neulepaidan ja langat tiedot:

Lanka: Novita Helmi
Langan materiaali: 60% puuvillaan, 40% bambua
Langan menekki: En muistanut laskea, mutta veikkaisin noin 500g
Neulemallin alkuperä: Drops design
Paidan malli: Omasta päästä
Puikkojen paksuus: nro 4
Silmukkamäärät: Vartalokappaleeseen 168 silmukkaa (pyöröneule), hihansuissa 32 silmukkaa (tasona)

Mitenkäs siellä ruudun toisella puolella, onko talven tulo innoittanut aloittamaan käsityöprojekteja?

Mukavaa viikonloppua!

-Riiks

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti