25.11.2014

Moka on lahja: Sinikuviollinen trikoomekko

Hei!

En ole tainnut kirjoitella täällä paheellisesta harrastuksestani, käsityöhurjastelusta. Vaikka tahtoisin olla superhuolellinen ja tarkka käsityön tekijä, todellisuudessa ompelukoneen esille ottaminen saa minussa usein aikaan vimman saada työ nopeasti valmiiksi ja käyttöön. Ja se jos mikä on aiheittanut pulmia aikojen saatossa...


Ostin tämän ihanan kankaan viime kesänä elämäni ensimmäisellä Tallinnan-reissulla. Matkaseurueemme oli jo aivan näännyksissä helteen ja Karnaluks-käsityöliikkeessä vietettyjen hikisten jonotushetkien jälkeen, kun vanhaa kaupunkia kohti kävellessämme kohdalle sattui houkutteleva kangaskauppa, jonka ikkunamainokset kutsuivat minua pikavisiitille. Koska muu porukka oli myötämielinen, singahdin kauppaan ja suuntasin suoraan trikoo-osastolle, sillä tiesin mitä etsin: jotain ihanaa kangasta paitaan tai mekkoon. Ja sitähän sieltä sitten löytyi, mukavan edulliseen hintaan vieläpä.


Kangas odotteli kaapissa sopivaa inspistä, joka viimein syksyllä koitti. Levitin kankaan lattialle ja ryhdyin leikkelemään kappaleita hieman sovelletuin paidankaavoin. Kyllähän sitä vielä piirtämisvaiheessa muistaa, että takakappaleen pääntien ei tule olla yhtä syvä etukappaleen kanssa, mutta kuinkas sitten kävikään kun sain sakset käteen ja lopullisen tunikan kuvat vilkkuivat jo silmissä. Naps vain, ja mekon kappaleet olivat käsissä valtavalla kaula-aukolla höystettynä. Siinä kohtaa täytyi pitää pieni pohdiskelutauko.


Kun virhe on jo tapahtunut eikä sitä saa tekemättömäksi, on vaihtoehtoina luovuttaa tai korostaa sitä, mitä ei saa piiloon. Siispä leikkasin kankaasta pitkän suikaleen ja kiinnitin sen pääntiehen. Niskaan jätin pienen kolon yksityiskohdaksi. Kyllähän se lisäsuikale vähän lörpöttää, mutta annan sille luvan tehdä niin.


Ai mitä sille tunikapituudelle sitten kävi, vai? Noh, vaatehan hujahti näköjään mekon mittoihin, mutta sepä ei haittaa. Käyttökertoja tälle mekolle on kertynyt syksyn aikana jo vaikka kuinka paljon, joten moka näyttää olevan lahja!

Mukavia ompeluhetkiä ja onnistumisen elämyksiä epäonnistumisienkin kohdalla!

-Riiks

Ps. Onko muille sattunut jonkinlaisia ompeluonnettomuuksia, jotka ovatkin sitten kääntyneet voitoksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti