13.10.2014

Sitä pitäisi niin paljon...

Heippa!

Juuri kun pahimmat kiireet olivat ohi ja luulin pääseväni kunnolla paneutumaan käsitöiden tekemiseen, sanoi oikean käden peukalo itsensä irti. Käsin kirjoittamisen ja neuletakin neulomisen rasittamana se muuttui kipeäksi, joten tahtia oli pakko hidastaa. Vajaan viikon koitin olla rasittamatta oikeaa kättä yhtään enempää kuin oli pakko, ja jäin ollen neulominen piti jättää täysin. Oikein ärsytti, etten saisikaan pitkään keskeneräisenä lojunutta työtä valmiksi, mutta minkäs teet. Nyt käsi on jo paljon paremmassa kunnossa, joten ehkä ensi viikolla uskallan varovasti palata neulonnan pariin.

Keskeneräisestä neuleesta tuli mieleen myös ne kaikki muut käsityöni, jotka ovat joko kesken tai odottavat aloittamista. Päätinkin omistaa niille oman postauksen.


Tässä maistiainen siitä kirjoneuletakista, josta olen aikaisemminkin kirjoittanut. Enää kun saisi neulottua reilun kerän verran joustinneuletta, niin työ olisi hihojen kiinnittämistä vaille valmis!


Opiskelijakämppäni wc kaipaisi mattoa, ja Anselmiinan blogista inspiroituneena  kävinkin taannoin ostamassa kasan matonkudetta. Vielä en ole ehtinyt (enkä pystynytkään) virkkaushommiin, mutta kovasti odotan pikkumaton aloittamista. Kuvan kangaskassi on yliopiston tekstiilityön kurssilla tekemäni.Kesällä tein käsityöaiheisia kirpparilöytöjä ja kannoin kotiin kassillisen Novitan Helmi-lankoja.  Luonnonvalkoisesta langasta olisi tarkoitus neuloa jotain mukavaa itselle, kun taas äidille ajattelin jossain vaiheessa neuloa jotain valko-puna-turkoosia. Alkuperäinen suunnitelma oli jonkinlainen kirjoneuleliivi, mutta katsotaan mitä langoista syntyy.


Neuletöitä on tilauksessa aivan jonoksi asti, sillä tästä tummansinisestä merinovillasta olisi tarkoitus tehdä napitettava neuleliivi. Lankojen ohella kuvan tummansininen collegekangas on Tallinnasta kesällä ostettua. Sitä en ole vielä kuitenkaan varmasti päättänyt mitä kankaasta ompelen. Ehkä jonkinlaiset pitkän hupparin...


Ja vielä yksi neuletyö. Söpöt nallenapit innostivat aloittamaan raidallisen neuletakin.


Jos kaikkien näiden keskeneräisten ja tulevien neuletöiden jälkeen vielä suinkin pystyisin, tahtoisin neuloa itselleni jonkinlaisen pitkähkön, ponchomaisen neuleen. Tämä kuva tuli eteeni Kodin Kuvalehdessä kuin kiusatakseen. Ehkä vielä jossain vaiheessa...

Mukavaa alkanutta viikkoa!

-Riiks

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti