16.2.2015

Tekeleestä valmiiksi vaatteeksi: Kukallinen tunika

Olen lähiaikoina ommellut paljon vaatteita, vaikka niitä ei ole täällä blogissa näkynytkään. Töiden kuvaaminen on vain ollut niin älyttömän vaikeaa, koska sisätiloissa valaistus ei meinaa riittää ja ulos ei oikein tahdo mennä pelkkä tunika päällä. Nyt viikonloppuna sain vihdoin kuvattua yhden uusimmista töistä.

Leikkasin joskus aikoja sitten tällaisesta kukallisesta kankaasta tunikan osat vanhan trikoovaatteeni mukaan, mutta työ jäi kuitenkin kesken epäonnistuneen pääntien vuoksi. Joskus se näköjään voi olla niinkin pienestä kiinni... Reilu viikko sitten vietin pitkästä aikaa viikonloppua yksin opiskelukaupungissani, ja tartuin tähän keskeneräisyyteen aikeenani saada tunika viimeinkin valmiiksi ja käyttöön. Purin pääntietä ympäröineen vinonauhan ja ompelin tilalle yksivärisestä kankaasta kujan, jonka sisällä kulkee pääntien rypyttävä kanttinauha. Rinnan alla kulkevaan kujaan ompelin vielä samasta liilasta kankaasta solmittavan nauhan.

Niin kauan olin vitkastellut tuon homman kanssa vaikka ompeluun ei mennyt kovinkaan kauan. Toisaalta viimeistelylle oli hyvä hetki nyt, kun kaapista löytyi pieni suikale tuota violettia kangasta, joka sopi hämmästyttävän hyvin yhteen kankaan kukkien värien kanssa. Violetin puuvillakankaan ostin yhtä vielä hieman keskeneräistä "fiftarimekkoa" varten, jonka toivottavasti pääsen näyttämään jossain vaiheessa.


Tuntuipa kivalta saada taas yksi keskeneräinen työ tehtyä. Tavoitteekseni voisinkin ottaa, ettei tällaisia enää pääsisi kertymään kangaskasan päälle..

Kivaa viikon alkua!


-Riiks

2 kommenttia:

  1. No niin, lienee kiva päällä myös! Kaunis kangas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Itsekin tykkään kovasti tuosta kankaasta!

      Poista