6.2.2015

Virkattu puikkopussi Molla Millsin jalanjäljissä


Ostin tapojeni vastaisesti joulun jälkeisistä alennusmyynneistä muutaman käsityökirjan. Mukaan valikoitui muun muassa paljon hehkutetut Virkkuri-kirjat, ja pakkohan niitä oli päästä pian testaamaan. Ensimmäiseksi työksi valmistui tällainen putkilon mallinen, vuorillinen puikkopussi. Kuvassa näkyvä raidallinen tapaus on tämä viime vuonna ompelemani puikkojen säilytysjärjestelmä, jonka kaveriksi  kaipailin kätevää matkaversiota. Varsinkin tämä alkuvuosi on mennyt ahkerasti opiskelukämppä-koti-väliä matkustaen, ja olin huomannut tarvitsevani jotain näppärää pussukkaa, jossa koukut ja puikot kulkisivat mukana.


Kyllästyttyäni repun pohjalla kiliseviin käsityötarvikkeisiin, suunnittelin mielessäni pikaisesti paremman säilytysjärjestelmän. Koska vanhemman, kankaisen säilytysjärjestelmän ja kaikkien sen sisältävien välineiden kuljettaminen edestakaisin olisi turhaa, tällainen pieni putkilo osoittautui paremmaksi ratkaisuksi.


Virkkasin siis putkilon Molla Millsin Virkkuri-kirjan ykkösosan ohjeen mukaan ja taiteilin päihin päätypalat oman mielen mukaan. Kumpaankin päähän leikkasin pahvista ympyrän muotoiset palat, jotka ompelin kiinni vahvikkeiksi. Helpoiten pahvin ompelu kävi niin, että pistelin neulalla pahviympyrän reunoille pieniä reikiä ja ompelin sitten tavallisesti kiinni virkattuun päätypalaan. Vetoketjun käsin ommeltuani kiinnitin vielä Hemtexin verhoista väsätyn vuorin. Toimii!


Ainiin ja vielä viimeinen silaus. Samaisen virkkauskirjan innoittamana päätin painaa itselleni tällaisia "tuotelappuja", jollaisen kiinnitin tämänkin puikkopussin kylkeen.  
Voisin itse asiassa tehdä noistakin oman postauksensa. Kiinnostaisiko ketään?


Mukavaa viikonloppua!

- Riiks

ps. Onpa huikeaa seurata sitä, kuinka tuonne sivupalkin lukijat-kohtaan ilmestyy uusia tyyppejä! :)

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana tämä puikkopussi. Kurkkaahan blogistani haaste sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Sinun innoittamana kävin ostamassa sen Virkkurin kun olit sen ohjeilla tehnyt niin kivoja juttuja :) Pitääpä kurkkailla!

      Poista