13.12.2015

Joulukortteja ja origamirusetteja


"Viikonloppuna en aio tehdä mitään muuta kuin katsoa elokuvia ja tehdä joulukortteja. Enkä tee niitäkään jos se alkaa tuntua suorittamiselta."

Kuten vähän arvasinkin, joulukorttien askartelu ei tänäkään vuonna ollut aivan läpihuutojuttu. Perjantain suunnitelmat kunnon löhöviikonlopusta päätyivät siihen, että työpöytä oli kaikenlaisen askartelusälän peitossa monen monta tuntia lauantaina sekä sunnuntaina. Ideoiden puutteessa piehtarointi päättyi kuitenkin sikäli onnellisesti, että löysin Youtubesta tämän origamiohjeen, jonka avulla taittelin korttien koristukseksi helppoja rusetteja. Sen sijaan origamipupujen taittelu ei oikein luonnistunut, joten tänä vuonna kirjekuoriin ei sujahtanut kaniarmeijaa hyvää joulua toivottamaan. Harmi.


Tarvikkeet näitä kortteja varten löytyivät jo valmiiksi askartelumateriaalieni seasta, joten mitään uutta ei onneksi tarvinnut hankkia. Itse asiassa noin puolet papereista olivat kierrätysmateriaalia, sillä olin aikaisempina jouluina ottanut talteen paloja kauniista käärepapereista. Rusettien taittelu onnistuikin hyvin lahjapaperin paloista sekä siitä sellaisesta kukkapaperista, jota kiepautetaan kaupassa kukkakimpun ympärille. Viime vuonna taittelin samaisesta paperista tähtiä ja nekin onnistuivat hyvin.


Ensi vuonna toivon muistavani , että joulukorttien askartelu on paljon mukavempaa ja ennen kaikkea tehokkaampaa, mikäli on keksinyt jonkin yhdistävän teeman. Yksilöllisten ja keskenään aivan erilaisten korttien kanssa minulla riittää virtaa kahden ensimmäisen askarteluun ja sitten tulee "tenkkapoo" ideoiden suhteen. Tällä kertaa jokaisesta viidestätoista tekemästäni kortista tuli erilainen väriyhdistelmiä muuntelemalla.

Ihanaa joulunodotusta kaikille :)

- Riiks

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti