7.12.2015

Miesten palmikkoneuletakki


Avomieheni alkoi kyselemään noin vuosi sitten, voisinko mahdollisesti neuloa hänelle neuletakin. Tuolloin sanoin, että voisin neuloa paidan jossain vaiheessa. Aina välillä mieheni palasi asiaan ja esitteli netistä löytämiään palmikkoneuleita kysellen, olisiko kuvan mukainen neulos vaikea toteuttaa. Pakkohan se oli alkaa tehdä jotain neulepaidan eteen. Vasta kesän lopussa kävimme lankakaupassa ja projekti alkoi konkretisoitumaan. Tähän Novitan neuleeseen sopiva lanka löytyi Lankamaailmasta ja tekeminen alkoi.Hjertegarnin Extrafine merino 70 osoittautui hyväksi langaksi tähän työhön, sillä se on lämpimyytensä lisäksi superpehmeää käsitellä! Ensimmäisellä kauppareissulla kannoimme kotiin huikeat 18 kerää tätä ihanuutta, mutta niinhän siinä kävi, että nettikaupasta oli lopulta tilattava pari kerää lisää. Nyt kun laskeskelin, niin neuletakkiin meni lopulta kilo lankaa. Kilo!


Novitan ohje oli paria yksityiskohtaa lukuun ottamatta selkeä, mutta mittamuutosten vuoksi neuletakkia soviteltiin monta kertaa eikä purkamiseltakaan vältytty. Kokonaisuudessaan työn tekemiseen taisi hurahtaa kolme kuukautta, vaikkakaan en neulonut edes joka viikko. Viimevuotinen peukalokipu meinasi välillä päästä niskan päälle, joten neulomista oli pakko rajoittaa.


Lopulta neulatakki tuli valmiiksi ja sai koristuksekseen puiset napit Napiton-nettikaupasta. Neuleen istuvuus jännitti aivan viime hetkille asti, sillä supertarkka mieheni oli aika haastava "asiakas". Olen nähnyt neuleen jo moneen otteeseen hänen päällään, joten uskon neuletakin olevan kuitenkin mieleinen. Jes!

Hitsi vie, nyt tekisi mieli neuloa itselle vastaava...

- Riiks

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! :) Olen itsekin tyytyväinen lopputulokseen :)

   Poista
 2. Kaunista kädenjälkeä ja upealta neule näyttää! :)

  VastaaPoista
 3. Hei! Ihana takki ja niinpä on nyt itselläni samainen projekti menossa :) miten teit lisäykset hihoissa? En oikein tiedä, miten saisin kohoneuleen jatkumaan kivasti lisäyksiä tehdessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Kiia! :)Pitikin ihan kaivaa tuon neuletakin ohje esille ja katsoa, olenko muuttanut alkuperäistä ohjetta jotenkin... Olen siis neulonut tuon neuletakin eri langalla kuin alkuperäisessä ohjeessa (sen varmaan ehditkin huomata postauksesta). Olen tulostanut ohjeen ja kirjoittanut ylös tällaisia muistiinpanoja tuon hihan ohjeen kohdalle:

   "Kun kappaleen korkeus on 12 cm, lisää molemmissa reunoissa 1s. Toista lisäykset 2,5 cm:n välein vielä 14 kertaa = 70 silmukkaa."

   Lisäykset tein muuistaakseni ihan niin, että jätin puikon ensimmäisen silmukan neulomatta ja neuloin "lisäyssilmukan" siihen ensimmäisen ja toisen silmukan väliin kiertäen. Eli nostin siis ekan ja tokan silmukan välissä olevan langan puikolle kiertäen ja neuloin siihen silmukan. Vastaavasti lisäys kappaleen toiseen päähän viimeisen ja toiseksi viimeisen silmukan väliin. Valitan tätä epäselvää selitystä, saitko siitä mitään tolkkua? :D

   Löysin Youtubesta tällaisen superselkeän videon tuohon silmukan lisäämiseen:
   https://www.youtube.com/watch?v=rELHCPABgCY

   Poista
  2. Hei! Kiitos vastauksestasi! Lähdinkin jo testailemaan ja lisäsin silmukan neljän silmukan päähän reunasta eli aloin kasvattamaan siihen uutta kohoneule"raitaa". Lisäsin ensin kolme oikeaa ja neljännen nurin ohjeessa mainitun 2,5cm välein, joten siitä syntyi uusi raita. Nyt on takakappale ja toinen hiha valmis, joten ei muutakuin jatkamaan :)

   Poista
  3. Mahtavaa, että keksit ratkaisun pulmaasi :) Itsekin sooloilen usein neuletöiden kanssa, sillä en ole kovin kokenut ohjeista tekijä. Työsihän on jo ihan hyvässä vaiheessa! Tämä miesten neuletakki on jäänyt niin kovin mieleeni kaivelemaan, että aloitin loppuvuodesta tekemään itselleni vähän vastaavanlaista. Toivottavasti onnistuu tällä tavalla itse säveltäen :D

   Poista