30.10.2016

Kudottua huivia kaulaan tai kotiin

Keväällä sain aikaan työn, josta olen vieläkin aivan älyttömän ylpeä: leveän ja superpitkän kaulahuivin! Minulla ei ennestään ollut vastaavaa, vähän hienompaa huivia ja kannankin tätä nyt leuka pystyssä. Suoritus oli sikäli aika huikea, että ennen huivin tekemistä kudontakokemukseni rajoittuivat tuohon kuvassakin näkyvään mattoon, joka sai tässä kuussa uuden paikan asunnossamme. Tästä postauksesta löytyvä matto siirtyi makuuhuoneesta ihanan keinutuolin alle, jonka ostimme käytettynä. Keinutuolista olimmekin haaveilleet jo jonkin aikaa ja olohuoneen järjestystä vaihtamalla sellainen oli mahdollista saada mahtumaan. Kuvassa näkyy myös aikaisemmin blogissa vilahtanut valaisin ja käsityökorin kangassuojus. Mustavalkoinen, Marimekon kankaasta ommeltu tyynyliina on myös itse tehty, vaikka en ole sitä täällä näyttänytkään.

Vaikka merinovillainen huivi olikin alun perin tarkoitettu pelkästään ulkokäyttöön, näytti se aika kivalta vilttinäkin. Huivin leveydestä on sekin etu, että sen voi pukea hartiahuiviksi vaikkapa luennoille lämmittämään. Vaikka eipä minulla niitä luentoja enää niin hirveästi ole, suurimmaksi osaksi pakerran gradua ihan kotosalla...


Säät ovat lähiaikoina olleet niin synkät, että muiden kuin ankean harmaiden kuvien ottaminen on ollut hankalaa. Tässä kuitenkin pari otosta kahden viikon takaiselta mummolamatkalta. Kuvissa näkyvä neuletakki ei ole omaa käsialaa, vaan mummini muutaman vuoden vanha taidonnäyte.

Mukavaa alkavaa marraskuuta ja uutta viikkoa!

-Riiks


2 kommenttia: