20.1.2017

Helppotekoinen säilytyspussukka puhelimelle


Siirryin joulukuun alussa tälle vuosikymmenelle ostettuani veljeni vanhan älypuhelimen. Aina yhtä luotettavan ja näppärän kokoisen Nokian hylkääminen kirpaisi hieman, mutta älypuhelimessa houkutteli kätevät toiminnot, kuten Whatsapp ja parempi kamera. Akunvaihtorumban ja simkorttisäädön jälkeen pääsin vihdoin ottamaan puhelimen käyttöön ja tekemään sille kunnollisen suojapussukan. Etsiskelin Youtubesta erilaisia ideoita pussukan tekemiseen, ja päädyin tällä videolla esiteltyyn malliin, jota jatkokehittelin kaksinkertaisella vuorikankaalla. Videolla esitellään työvaiheet kohta kohdalta, mutta päätin tehdä omasta pussukastani kuvallisetkin ohjeet, jotka tulevat tässä:


Mittaa puhelimesi korkeus ja leveys ja leikkaa kaava. Oma kaavani oli muutaman sentin leveämpi puhelintani ja pituus puhelimen kaksinkertainen korkeus + muutama sentti.  Kaavan pituus vaikuttaa siihen, kuinka syvälle puhelimesi tulee säilytyspussiinsa uppoamaan ja leveys taas antaa puhelimelle aavistuksen "liikkumatilaa". On siis otettava huomioon, että puhelinkaan ei ole paperinohut, vaan luurin paksuus vaikuttaa kaavan leveyteen lisättyihin sentteihin. Leikkaa sitten haluamastasi kankaasta pussukkakangas ja kaksi vuorikappaletta pehmeästä kankaasta.


Kiinnitä vuorikankaat toisiinsa nuppineuloin ja ompele ne toisiinsa kiinni. Itse ompelin vapaata konekirjontaa, joka antaa vuorikappaleelle kivaa ilmettä, vaikka se pussin sisäpuolelle tuleekin. Pääasia, että vuorikankaat ovat kunnolla kiinni toisissaan. Käytin pussukan vuoriin tavallista askarteluhuopaa, mutta esim. fleecekin voisi toimia hyvänä pehmusteena. Pääasia, ettei vuorikankaassa ole kovia koristeita, jotka saattaisivat naarmuttaa kännykän näyttöä. (Tästä vaiheesta lähtien tarkoitan vuorikankaalla näitä kahta yhteen ommeltua kangasta.)


Taita kumpikin kangas kaksin kerroin ja ompele pitkät reunat umpeen. Jätä vuorikappaleen toiselle sivulle kuitenkin kunnon kääntöaukko!


Käännä vuorikappale niin, että saumavarat jäävät pussin sisään. Ujuta sitten vuori päällyskankaan sisälle niin, että kappaleiden oikeat puolet ovat vastakkain. Kiinnitä kappaleet toisiinsa nuppineuloilla sivusaumat kohdistaen. Kiinnitä kuminauhan pätkä pussukan suuaukon keskikohtaan niin, että vain nauhan päät jäävät näkyviin. Kuminauhan päät voivat olla hieman päällekkäin.  Lenkkiosa jää siis pussukoiden väliin oikelle puolelle. Ompele pussin suuaukko ympäri.


Käännä työ ympäri sitä varten jätetyn kääntöaukon kautta ja ompele aukko käsin umpeen. Käännä työn päällyskangas ulospäin ja ompele nappi sopivan matkan päähän kuminauhalenkistä. Työ on nyt valmis!

Säilytyspussi on toiminut käytössä todella hyvin ja puhelinta on ollut kätevää säilyttää sen päälläkin kotioloissa. Tähän mennessä olen ollut ihan tyytyväinen tähän tekemääni yhden naisen digiloikkaan, mutta vielä se Nokia tuolla laatikossa lymyää. Varmuuden vuoksi.

Aurinkoista viikonloppua!

- Riiks

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti