27.2.2017

Bom-bom-bomber


Pitkäksi on kirjoitusväli taas venähtänyt. Elämä on heittänyt eteen monenlaisia haasteita, jotka ovat osaltaan pitäneet minut poissa käsitöiden parista. Gradun loppupuristuksen lisäksi kiireisenä ovat pitäneet inhat turkiskuoriaiset, joita asunnosta alkoi tammi-helmikuun vaihteessa löytyä. Vaikka ne pirulaiset eivät tietääkseni olleet löytäneet lanka- tai vaateapajille, on laajoja pyykkäys- ja pakastustoimenpiteitä joutunut silti tekemään varmuuden vuoksi. Käsitöiden tekeminen on siis ollut hankalaa ihan niinkin konkreettisesta syystä, että kaikki keskeneräiset työni ovat tällä hetkellä joko pakastimessa tai ilmatiiviissä pussissa odottamassa pakkaskäsittelyä.

Tai no, eivät ne kaikki aikaa vieneet askareet ole olleet aivan yhtä pakollisia kuin edellä mainitut. Ehdin tässä kuussa koukuttua täysin huippusuosittuun norjalaissarja Skamiin ja vajosin sen mukana aivan muihin sfääreihin. Kyllä, tässä nyt 27-vuotias ihminen leuka pystyssä myöntää jääneensä koukkuun teinisarjaan. Vähän nolottaisi, ellen tietäisi, että kyseinen sarja on saanut puolelleen myös monet muut aikuiset. 


Jotain käsitöitä olen kuitenkin ehtinyt tämän vuoden puolella tekemään. Ystäväni neula ja lanka -blogin innoittamana ompelin itselleni bomber-pusakan Suuri Käsityö -lehden (4/2014) ohjetta mukaillen. Olin pitkään ihastellut Aurin luomuksia, mutta epäröin, löydänkö sisältäni bomber-tyttöä. Minä kun käytän niin usein neuletakkeja. Mutta onneksi haastoin itseni, sillä tästähän tuli kiva! Itse asiassa ompelin jo toisenkin, kuviollisen version, mutta siitä kuvia joskus myöhemmin.


Muutin alkuperäistä mallia sen verran, että pyöristin pääntietä, sillä kulmikas malli ei tuntunut ihan omalta. Jätin myös vuorin pois, sillä tämä Eurokankaan palalaatikosta löytynyt college ei sellaista tarvitse. Huolitellun näköiseksi pusakan sai siten, että ompeli alavarat etukappaleeseen ja pääntielle kaitaleen. Takakappaleen kaavaa hyväksi käyttäen täytyi siis leikata vielä oma kappaleensa, johon silitin tukikankaan muiden alavarojen tavoin.


Vaikka kevät tuokin mukanaan monenlaisia muutoksia, toivon pystyväni päivittämään tätä blogia hieman useammin. Pakastimessa odottaa esimerkiksi keskeneräinen neuletakkiprojekti sekä uhkarohkea makrameliivikokeilu.

Aurinkoista uutta viikkoa!

- Riiks

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti