Pääsin maistelemaan varsin hyvää gluteenitonta porkkanakakkua kaverini syyskekkereissä pari viikkoa sitten, mutta päädyin muokkaamaan reseptiä luontaisesti gluteenittomaksi. Tuntui nimittäin hölmöltä ostaa gluteenitonta jauhoseosta, kun en sellaista yhden epäonnisen leipomiskerran jälkeen ole käyttänyt. Tämä porkkanaherkku sopii muuten minunlaiselleni viime hetken emännälle, joka päättää leipoa vieraille tarjottavaa vasta samana päivänä. Usein porkkanakakku mehustuu jääkaapissa maukkaaksi, mutta tästä versiosta tuli mehevä muutaman tunnin jääkaapissa pitämisen aikanakin.
Gluteeniton porkkanakakku
Pohja
3 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl kookosjauhoa
1 dl mantelijauhoa
2 tl psylliumia
2 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
1 ½ tl kardemummaa
2 tl kanelia
1 tl inkiväärijauhetta
½ tl suolaa
1½ dl rypsiöljyä
n. 4 dl porkkanaraastetta
Kuorrute
100 g sulatettua voita
100 g tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
n. 3 dl tomusokeria
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita toisessa astiassa kaikki kuivat aineet keskenään ja kaada ne muna-sokerivaahdon sekaan. Sekoita. Lisää porkkanaraaste ja öljy. Paista pohja 170 asteessa 30-45 min riippuen uunin tehosta. Tarkista pohjan kypsyys hammastikulla.
Kun pohja ei ole enää kuuma, levitä sen pinnalle kuorrute, johon on sekoitettu kaikki ainekset. Itse tein kuorrutteen lähes kaksinkertaisena, jotta sitä riittää varmasti koko pohjan päälle. Kuorrute on todella makeaa, joten vähempikin olisi varmasti riittänyt. Peitä porkkanakakku lopuksi kelmulla ja laita se jääkaappiin tekeytymään ainakin pariksi tunniksi.
Ja sitten syömään!
- Riiks
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti