14.8.2014

Neulontakoulu alkaa

"Minä en kyllä ikinä osaisi neuloa tuollaista!"

Käsityöharrastukseni ulottuu usein kotini seinien ulkopuolelle. Neulon usein junassa matkustaessani, luennoilla istuessa ja milloin missäkin. Usein puuhani saavat huomiota muilta ihmisiltä ja aina silloin tällöin kuulen tekeleistäni ihastelevia ja kummastelevia kommentteja kuten: Miten osaat neuloa noin tasaista jälkeä/ jännää kuviota/ työtä ilman valmiita ohjeita?

Toisin kuin jotkut tuntuvat luulevan, neulontataito on monen muun taidon ohella harjoittelemalla kehitettävä harrastus. Ensimmäiset työt ovat lähes poikkeuksetta vähän sinne päin, mutta sorminäppäryys ja käsiala paranevat nopeasti jos jaksaa harjoitella. Vaikka koulun käsityötuntien muisteleminen toisi yhä tuskan hien pintaan ja se ensimmäinen patalappu lojuisi vieläkin keskeneräisenä jossain komeron nurkassa, ei se silti tarkoita että toivo olisi menetetty. Uusien taitojen opettelu ei ole koskaan liian myöhäistä :)

Niinpä sain idean:


Aloitan blogissani Neulontakoulu-nimisen postaussarjan, johon kokoan neulomiseen liittyviä ohjeita neulomisen alkeista lähtien. Toivottavasti sarjaa eksyy lueskelemaan joku, jonka sormet syyhyävät päästä kiinni neulonnan alkeisiin tai joka muuten tahtoisi oppia uuden taidon.

Ensimmäisessä osassa tutustutaan neulontapuikkoihin ja -lankoihin ja toiseen osaan pyrin tekemään yksinkertaiset ohjeet silmukoiden luomiseen sekä oikean ja nurjan silmukan tekemiseen.

Siispä tervetuloa harjoittelemaan neulomista! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti