27.8.2015

Brigitteltä lainattua

Olen jo monta vuotta ollut sitä mieltä, että hame on itselleni jotenkin vaikea vaate. Senkin lisäksi, että helmojen kanssa pähkäilen kenkävalintaa paljon kauemmin kuin farkkujen kohdalla, erottaa hameen mekosta myös ainainen pulma sopivan yläosan suhteen. Mikään ei vain sovi. Siksi onkin hieman nurinkurista, että tämän vuoden puolella olen ommellut itselleni jo kaksi hametta.


 Kankaastahan se ajatus taas lähti. Kaunista kukkakangasta löydettyäni alkoi mielessäni pyöriä mielikuva a-linjaisesta hamosesta, jonka sitten toteutin Suuren Käsityölehden (4/2014) kaavan mukaan. Brigitte Bardot'n tyttömäistä tyyliä jäljitelleistä vaatemalleista tämä hame valikoitui ompeluksekseni, vaikka olisi siellä ollut ohje ihanaan mekkoonkin. Jätin hameesta mallikuvan extratyttömäisyydet pois ettei nyt ihan liioitteluksi mene tämä touhu. Kuvauspäivänä lompsuttelin reteästi tennareissa, vaikka sirommat kengät tekisivät tyylistä vähän keveämmän. Onneksi en ole mikään muotibloggaaja, sen jätän muille!


Olen viime lukuvuoden aikaina kehittynyt ompelijana jonkin verran, ja yksi oppimistani asioista on ohjeiden noudattaminen. Tämän hameen tein just eikä melkein ohjeiden mukaan, ja täytyy sanoa että olin aika ylpeä siististä työn jäljestä. Vielä kun saisi piilovetoketjun kiinnitettyä siistimmin!Kuvausrekvisiittana toimii kirpparilta löytynyt nahkalaukku, joka on sittemmin ollut kovassa käytössä. Kymmenen euroa 70-luvun hyväkuntoisesta "hippilaukusta", ei paha!

Nyt menen jatkamaan palmikkoneuletakkia, jota olen lupaillut aloittaa jo vuoden verran. Toivottavasti saan sen tässä syksyllä valmiiksi ja teille näytille.

Palataan asiaan!

- Riiks

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti