9.9.2015

Kasvojenkohotusta ja itsensä haastamista

Ei, en ole itse käynyt veitsen alla muokkaamassa naamataulua uuteen kuosiin, mutta kuten jotkut tänne useamman kerran eksyneet ovat ehkä huomanneetkin, blogin ulkoasu on kokenut aika isonkin muodonmuutoksen. Uusi fontti ja pari pientä yksityiskohtaa päivittyivät tänne jo kesän aikana, mutta viikonloppuna saimme "Tietotekniikkavastaavan" kanssa valmiiksi tämän uuden ilmeen. Olisi hienoa osata koodailla tällaisia asioita itse, mutta kaikkeen en minäkään taivu. Siispä kiitokset kotiin.


Sen lisäksi, että muutoksen tuulet ovat puhaltaneet täällä virtuaalisessa maailmassa, myös tässä oikeassa elämässä on ollut liikehdintää. Rentouttavan kesäloman päätteeksi suuri osa omaisuudestani vaihtoi nimittäin osoitetta, kun toinen vuosi käsityöopintojani starttasi maanantaina toisessa kaupungissa. Tuntuu vähän oudolta olla taas täällä samassa opiskelijasolun huoneessa kuin viime lukuvuonna, mutta eiköhän tähän taas totu. Ärsytyksen ja koti-ikävän hetkinä voin lohduttautua siihen tosiasiaan, että nämä sivuaineopinnot päättyvät keväällä ja voin palata takaisin kotiin.Muuttoautoa pakatessa pääsin taas ihmettelemään sitä, kuinka paljon tavaraa yksi käsityöihminen voikaan sulloa yhden henkilöauton sisuksiin. Väkisinkin heräsi kysymys siitä, kuinka paljon on liikaa ja missä menee raja. Voisin kirjoittaa joskus vaikka kokonaisen tekstin suhteestani tavaraan, mutta pussukoita ja nyssäköitä kantaessani en voinut paeta sitä seikkaa, että ehkä tämä on mennyt vähän överiksi. Tarvitsenko oikeasti näin valtavia määriä lankoja? Onko tällainen sekalaisten kangaspalojen kokoelma tarpeellinen juuri minulle? Aionko jatkossakin tunkea valtavat lankavuoret vaatekaappini alahyllyille kun mihinkään muualle meidän 49 neliön kaksiossa ei vaan mahdu?


Näistä pohdinnoista sisuuntuneena päätin haastaa itseni: Seuraavan vuoden aikana yritän tehdä mahdollisimman paljon käsitöitä jo valmiiksi omistamistani materiaaleista. Tämä koskee niin lankoja, kankaita kuin tursuilevaa askartelumateriaalien varastoanikin. Ennen muuttoani takaisin kotiin aion myös selata käyttämättä jääneet materiaalit läpi, ja pohtia niiden tarpeellisuutta ja mahdollista jatkosijoituspaikkaa.

Haasteen ideana ei ole tuhlata tarvikkeita turhuuksiin, vaan pikemminkin löytää kaappien kätkemiä aarteita ja keksiä käyttämättä jääneille jutuille käyttöä. Lopputuloksena on toivottavasti hieman hillitymmän kokoinen ja siististi järjestelty käsityötarvikevarasto.

Lopuksi vielä tärkeä kysymys: Lähtisikö joku muukin lanka- tai kangashamsteri mukaan tähän projektiin? Tahtooko joku muukin saada askartelu- tai käsityötavarat mahtumaan hieman pienempään tilaan? Jättäkääpä kommenttia niin kannustetaan toisiamme! :)

Minä lähden tästä potemaan kurkkukipua sängyn pohjalle vielä hetkeksi ennen kuin on aika lähteä luennolle. Olisi kiva myös kuulla teidän ajatuksia uudesta ulkoasusta!

Aurinkoisin syysterveisin

Riiks

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti