6.1.2015

Kylmien jalkojen pelastus: huovutetut ruusutossut

Nyt olisi taas yhden joululahjan vuoro.


Eli siis äidilleni tehdyt tossut. Suunnitteluprosessi lähti käyntiin jo aikaisin syksyllä, kun vierailimme opintomatkan merkeissä Mikkelissä Pirtin kehräämössä. Ostin sieltä kaksi kiekkoa hahtuvavillaa, joista toisesta suunnittelin tekeväni äidille joululahjaksi violetit töppöset.


Virkkasin tossut Pirtin kehräämöltä saadun ohjeen mukaan isoiksi lätysköiksi ja heitin ne sitten tumman pyykin mukana pesukoneeseen. Koneessa mukavasti huopuneet tossut venyteltiin oikeaan muotoon ja asetettiin kuivumaan ilmavasti. Helppoa ja nopeaa.


Tällaiset valmiista töppösistä sitten tuli! Koon 40 ohjetta hieman pienentämällä tossuista tuli aika passelit 38-39 koon jalkaan. Lisäsin tossuihin vielä neulahuovutetut ruusut lehtineen, ja niin oli yksi lahja valmiina pakettiin. 


Näin jälkiviisaana voisin todeta, että neulahuovuttamisen lisäksi ruusut olisi kannattanut ommella tossuihin kiinni, sillä koristukset eivät kestäneet jalkojen päällä istumista ja muuta rentoilua. Ehkä myös jokin littanampi, ommeltu koriste olisi ollut käytännöllisempi. Mutta jos tossujen käyttäjä vain töpöttelee tohveleissaan sivistyneesti pitkin lattioita, tällainen kolmiulotteinen koriste kestänee hyvin.

- Riiks

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti