9.12.2016

Jouluinen jälkiruoka kahvikupissa


Heinäkuussa postaamani gluteenittomien riisipiirakoiden resepti sai sen verran hyvän vastaanoton, että ajattelin laittaa tänne näkyviin reseptin tähän superhelppoon jälkiruokaan, joka käy hyvin myös joulunajan kahvipöytään. Kyseessä on siis luumurahka pienillä yksityiskohdilla ja näteistä kupeista tarjoiltuna. Tämä on hyvä tarjottava pienellekin seurueelle, kun isäntäväen jääkaappiin ei jää hirmuisesti ylimääräistä syötävää kuten niin monesti jotain leivottaessa.


Kuuteen annokseen tarvitset:

(pari nokaretta pehmeää voita tai margariinia)
4-5 piparkakkua

2 prk maitorahkaa
luumumarmeladia
kanelia
muutama kuivattu luumu
6 pientä jälkiruokakulhoa tai kaunista kahvikuppia

Tee näin:

- Murusta piparit ja sekoita ne halutessasi pehmeän voin kanssa. Jaa piparimurut kuuteen kuppiin ja painele ne astian pohjalle.
- Sekoita isommassa astiassa maitorahka ja noin 4-5 ruokalusikallista luumumarmeladia. Maistele ja lisää marmeladia tarvittaessa.
- Nostele rahkaseos varovasti kuppeihin.
- Ripauta rahkan päälle hieman kanelia.
- Leikkaa luumuista pieniä paloja ja asettele pari palaa kunkin annoksen päälle.


Todella yksinkertainen idea, mutta toimii hyvin kaiken muun jouluherkun kyljessä. Tämä rahka on aika täyttävää vaikkakaan ei aklömakeaa, joten pieni annos riittää hyvin. Tällaiselle ruokien korventajalle on ehdotonta plussaa se, ettei näitä tarvitse käyttää uunissa ollenkaan! (Nimimerkki: 2/5 piparipellillistä paloi...)

Oikein ihanaa viikonloppua ja joulunodotusta! Yritän postailla vielä ensi viikolla pari pientä jouluideaa kunhan gradukiireiltäni ehdin! :)

- Riiks

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti