11.12.2016

Jouluista tekemistä osa 1: Tontut taikataikinasta


Jouluun on vielä kaksi viikkoa aikaa, joten joulufiilistä on vielä aikaa etsiä. Oma, virallinen joulunaikani alkaa siitä, kun kuulen ensimmäistä kertaa Whamin Last Christmasin, mutta joulupuuhastelut auttavat laskeutumaan vähitellen siihen suurimpaan joulunodotukseen. Jos oikea tunnelma on vielä kateissa ja kotiinkin olisi kiva saada jotain pientä jouluista koristetta pikkubudjetilla, niin täältä tulisi pari ideaa!

Keräsin kokoon kolme pientä jouluaiheista käsityötä ja askartelua, jotka ehtii hyvin toteuttaa vielä ennen joulua. Tarkoituksenani on julkaista postaukset reilun viikon sisällä sellaisessa järjestyksessä, että nopeatekoisin jouluaskartelu jää viimeiseksi. Ensimmäisenä jouluideana ovat tonttukoristeet.


Joulukoristelaatikkoa tutkiessa vastaan tulivat nämä hyväntuuliset tonttuset, jotka askartelin jo pari vuotta sitten. Jostain syystä näitä en ole kuitenkaan aikaisemmin esitellyt täällä blogissa. Muovailin päät taikataikinasta (ohje löytyy esimerkiksi täältä) tehden pään yläosaan reiän ripustuslenkkiä varten. Uunissa kuivattamisen jälkeen maalasin kasvot vesiliukoisella askartelumaalilla.


Tonttulakki syntyi askarteluhuovasta, jonka liimasin tötteröksi siten, että lakin päähän jää aukko. Lopuksi pujotin kestävän nauhan pään ripustuslenkistä ja lakista läpi ja solmin nauhan päät. Tonttulakin voi kruunata vaikkapa pienellä kulkusella. Valmiin tontun voi laittaa roikkumaan vaikkapa oveen tai sen voi solmia joululahjapaketin koristeeksi.


Soodataikina vaikuttaa olevan tämän vuoden hitti, mutta onko  kukaan muovaillut vanhasta kunnon taikataikinasta?

Kivaa sunnuntaita!

- Riiks

2 kommenttia: