17.12.2016

Jouluista tekemistä osa 3: Origamisydämet


Tämän minisarjan viimeisenä askarteluna ovat origamisydämet, joihin löydät helpon ohjeen tästä Youtube-videosta. Kuten kahtena aikaisempanakin vuonna, myös nyt toteutin joulukortit origamin muodossa. Materiaaleina käytin erilaisia paketointipapereita, joita kotoa löytyi ennestään. Tässä työssä oli jälleen kerran se etu, että pystyin käyttämään hyödyksi jo valmiiksi omistamaani materiaalia.


Ajatuksenani oli tehdä sellaiset joulukortit, joissa olisi irrotettava, koristeeksi käytettävä osa. Tämän idean keksin viime vuonna, kun sain ystävältäni joulukortin, jossa pahville oli kiinnitetty virkattu, ripustuslenkillä varustettu lumihiutale. Vaikka liima ei varmaan varsinaisesti kuulu origamitaitteluun, vahvistin tekemieni sydänten taitoksia Erikeeperillä. Näin koristeista tuli kestävämmät ja ne pysyvät pidempään siisteinä. Pyykkipojat olivat hyviä apuvälineitä taitosten liimaukseen.


Kun sydämen taitteli kuviollisesta paperista, sai taustapahvi olla todella simppeli. Pahvipalan koollakaan ei ollut väliä, joten pienemmätkin palat sai käytettyä hyödyksi. Kiinnitin sydämet pahville kapealla teipinpalalla, jotta koriste on helppo irrottaa taustastaan. Ripustuslenkkeinä käytin paperinarua.


Toivottavasti joulutervehdykset löytävät ajoissa perille, postinkulku kun on temppuillut lähiviikkoina.

Rentouttavaa viikonloppua!

- Riiks

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti